Arbëri

PDK-ja kërkon rritjen e buxhetit për RTK-në

Foto: Driton Paçarada / KD
 

Anëtarët e Komisionit për Buxhet Punë dhe Transfere e kanë shqyrtuar dhe miratuar pjesën tekstuale të Projektligjit për Ndarjet Buxhetore për vitin 2021. Në shqyrtimin e projektligjit, pati mospajtim nga ana e PDK-së për buxhetin që i është ndarë Radiotelevizionit të Kosovës, ku u kërkua rritja e tij. E sipas Qeverisë, buxheti i RTK-së është i mjaftueshëm.

Me shumicë votash dhe vetëm një abstenim nga deputeti i LDK-së, Avdullah Hoti, Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere ka miratuar pjesën tekstuale për projektligjin për ndarjet buxhetore për buxhetin e vitit 2021.

Gjatë shqyrtimit të Projektligjit, debat pati vetëm për nenin që kishte të bënte me financimin e Radio Televizionit të Kosovës.