Arbëri

Kurti: Lehtësojmë masat anti-COVID sapo të zbuten rreziqet nga virusi

Foto: Driton Paqarada/KOHA
 

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka thënë se masat e fundit COVID që ka marrë Qeveria e Kosovës, janë përgjigje ndaj situatave të fundit të krijuara me pandeminë.

Kurti ka thënë se këto masa janë marrë duke u bazuar në katër pika: ardhja e mërgatës në Kosovë për festat e fundvitit, situata e rëndë epidemiologjike në shtetet prej nga pritet të vijnë pjesë dërmuese e mërgimtarëve, shkalla e ulët e vaksinimit në Kosovë, dhe shfaqja e variantit të ri të COVID-19, i cili është më lehtë i transmetueshëm, Omicron.