Arbëri

Sindikatat akuzojnë Qeverinë për ndërhyrje në punët e brendshme të tyre

Foto: Alban Bujari / Koha / arkiv
Foto: Ilustrim
 

Deklarata e kryeministrit Albin Kurti se duhet të ketë ndryshime në udhëheqjen e sindikatave ka ngjallur reagime nga këta të fundit. Blerim Syla, kryetari i Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës, e ka akuzuar kryeministrin për autoritarizëm, kurse nga Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës, deklaratën e kryeministrit Kurti e kanë quajtur ndërhyrje në punët e brendshme

Reagime të shumta ka ngjallur deklarata e kreut të ekzekutivit për udhëheqësit e sindikatave. Kryeministri Albin Kurti, të dielën mbrëma në një konference për media ka folur për grevat e paralajmëruara, ku edhe ka deklaruar se, sipas tij, duhet të ketë ndryshime në udhëheqjen e sindikatave. Kjo deklaratë e kryeministrit Kurti vjen si pasojë e “kërcënimit” me greva nga sindikatat e shëndetësisë dhe arsimit, të cilat po kërkojnë nga Qeveria miratimin e ligjit të ri të pagave. Kurti ka thënë se qytetarët nuk mjaftohen që për shumë vite të përfaqësohen nga udhëheqësit e njëjtë.

“Unë kam takuar edhe më herët udhëheqësit e sindikatave të punëtorëve shëndetësorë, pa dyshim se do t’i takoj edhe në të ardhmen. Por uroj që të ketë gjithandej ndryshime, pra siç po bëhen ndryshimet në politikë, unë besoj se duhet të ketë ndryshime në çdo sferë të jetës, shoqërore, profesionale, e tjetër, për shkak se jam i bindur se edhe punëtorët shëndetësorë, edhe qytetarët nuk mjaftohen që për shumë e shumë vite t’i përfaqësojnë të njëjtit njerëz, kushdo që ata qofshin apo kudo që ata janë”, ka deklaruar kryeministri të dielën mbrëma.