Arbëri

Kompania e shqiptarit do të paguajë 40 milionë dollarë pasi rriti çmimet e ilaçeve

 

Një kompani amerikane e udhëhequr dikur nga shqiptar Martin Shkreli do të paguajë deri 40 milionë dollarë për të zgjidhur çështjen gjyqësore pasi ngriti çmimin e një ilaçi jetëshpëtues për rreth 4000 për qind, ka njoftuar Komisioni Federal i Tregtisë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Sipas njoftimit, “Vyera Pharmaceuticals” dhe kompania amë “Phoenixus”, janë marrë vesh për të zgjidhur çështjen e akuzave të shitjes së monopolizuar të ilaçit “Daraprim”. Ilaçi përdoret për të trajtuar një infeksion që mund të jetë vdekjeprurës për njerëzit me HIV ose probleme tjera imunitare dhe mund t’u shkaktojë telashe serioze fëmijëve e shtatzënave.