Arbëri

Mbi gjysma e të rinjve të Ballkanit kërkojnë të punësohen jashtë

 

“Sfida me të cilën përballen sot të rinjtë, një nga më kryesoret, është papunësia që sjell edhe një pasojë të madhe, emigracionin. Kemi mungesë të integritetit në institucionet e vendit dhe një mungesë të një demokracie të mirëfilltë. Këto besoj janë pasojat kryesore dhe problematikat kryesore që hasin të rinjtë”, ka thënë Albert Hani, sekretar i Zyrës Rajonale të Bashkëpunimit Rinor (RYCO)

Papunësia, emigrimi dhe mundësitë e pakta janë problemet kryesore me të cilat përballen çdo ditë të rinjtë në Ballkanin Perëndimor, derisa rreth 51 për qind e tyre kërkojnë të punësohen të jashtëm, është thënë në takimin ministror rajonal për Rininë dhe Arsimin, të mërkurën në Tiranë.

Në këtë takim, të mbajtur në kuadër të Ditës së Rinisë, pjesëmarrës ishin ministrat dhe zëvendësministrat përgjegjës për Rininë dhe Arsimin nga gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor, si dhe ministri i Arsimit i Italisë.