Arbëri

Apeli në Serbi konfirmon si legal termin fyes ndaj shqiptarëve

 

Gjykata e Apelit në Serbi ka refuzuar si të pabazuar ankesën e paditësit, Këshilli Kombëtar Shqiptar, ndaj ministrit të Punëve të Brendshme të Serbisë, Aleksandar Vulin, për vërtetimin e qasjes diskriminuese dhe përdorimin e gjuhës së urrejtjes ndaj shqiptarëve.

Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Ragmi Mustafi, ka publikuar aktgjykimin duke thënë se edhe kjo gjykatë ka legalizuar termin fyes “Shiptari” dhe ka institucionalizuar gjuhën e urrejtjes. Ai megjithatë ka paralajmëruar se do të çojë rastin në Gjykatën Kushtetuese.