Arbëri

Reduktimet e energjisë mbeten sfiduese për vitin 2022

 

Rritja ekonomike dhe shtimi i vendeve të reja të punës ishin mburrja e Qeverisë Kurti për 2021. Por, kriza energjetike që goditi Kosovën në dhjetor të vitit që lamë pas, do të jetë sfiduese për vitin 2022. Pas ditëve të festës vendi pritet t’u kthehet reduktimeve. Kriza energjetike parashihet të zgjatë të paktën deri në mars.

Në terr dhe me zhurmë të gjeneratorëve disa pjesë të Kosovës kanë pritur vitin 2022.

Pavarësisht premtimet se gjatë festës së ndërrimit të moteve nuk do të ketë ndërprerje, në Malishevë dhe Ferizaj ndodhi e kundërta.