Arbëri

Alija: Mbi 50% e të dënuarve për krime lufte janë pjesë e UÇK-së

 

Për më shumë se 20 vjet që nga përfundimi i luftës në Kosovë, mbi 50% e të dënuarve për krime lufte janë pjesë e Ushtrisë Çlirimatare të Kosovës (UÇK), ka thënë Amer Alija, nga Fondi për të Drejtën Humanitare.

Alija ka thënë në “60 Minuta” të KTV-së, se për dy dekada, janë dënuar rreth 70 persona nga gjykata ndërkombëtare dhe gjykatat në Kosovë e Serbi, dhe se shumica prej tyre janë shqiptarë.