Arbëri

Dallaveret me tenderët e KQZ-së, kërkohet ndërhyrja e Prokurorisë

Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Keqpërdorimet me dezinfektues dhe materiale të tjera kundër COVID-19, për të cilat kishte raportuar “KOHA”, kanë qenë temë diskutimi në mbledhjen e së enjtes të Komisionit Qendror Zgjedhor. Shkak është bërë raporti i Komitetit të Auditimit, i cili ka konfirmuar shkeljet për llogari të zgjedhjeve të 14 shkurtit të vitit të kaluar. Pavarësisht mungesës së votave që gjetjet e auditorit t’i përcillen Prokurorisë, anëtarë të KQZ-së kanë paralajmëruar që t’i dërgojnë individualisht

Dallaveret e Komisionit Qendror Zgjedhor, për të cilat “KOHA” raportoi në zgjedhjet e 14 shkurtit të vitit të kaluar, kanë qenë temë diskutimi në mbledhjen e së enjtes. Keqpërdorimet me materialet dezinfektuese janë konfirmuar edhe nga Komiteti i Auditimit të këtij institucioni.

Midis polemikave të shumta, vetëm tre anëtarë kanë votuar për dërgimin e shkeljeve në Prokurori, kurse pjesa tjetër ka abstenuar. Pavarësisht kësaj, përfaqësuesit e Vetëvendosjes kanë paralajmëruar që t’i dërgojnë ato individualisht në Prokurori.