Arbëri

Pupovci: Numri i nxënësve të vaksinuar nuk është i kënaqshëm

Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Zëvendësministri i Arsimit, Dukagjin Pupovci, ka thënë se mësimi ka nisur mirë këtë javë me skenarin e rikthimit në shkolla, porse janë të gatshëm për mësim online në rast të rritjes së numrit të rasteve të infektimit. Ai ka bërë thirrje për vaksinim të nxënësve derisa ka njoftuar gjithashtu se brenda tre muajve të parë do të punësohen 100 asistentët e paraparë me buxhet për asistimin e fëmijëve me nevoja të veçanta

Ministria e Arsimit është shprehur e gatshme për mësim online në rast të rritjes së numrit të rasteve të infektimit me COVID-19, që do të çonte deri në mbylljen e shkollave. Por, për t’i mbajtur shkollat hapur, zëvendësministri i Arsimit, Dukagjin Pupovci, thotë se krahas mësimdhënësve duhet të vaksinohen edhe grupmoshat e lejuara të nxënësve. Deri më tash, ndonëse nuk kanë shifra të sakta, Pupovci thotë se numri i nxënësve të vaksinuar nuk është i kënaqshëm.

“Shkallën e vaksinimit në mesin e mësimdhënësve e kemi të lakmueshme, diku rreth 95%. Por, kjo nuk mund të thuhet edhe për nxënësit, studentët, si dhe komunitetin në përgjithësi. Edhe pse shkalla e vaksinimit në Kosovë është më mirë sesa në vendet e tjera të Ballkanit Perëndimor. Shfrytëzoj rastin që në emër të Ministrisë së Arsimit t’i ftoj edhe një herë të gjithë nxënësit 12 vjeç e më sipër, studentët dhe familjarët e tyre të vaksinohen sepse në këtë formë kontribuojnë që institucionet arsimore të mbeten të hapura”, ka thënë Pupovci.