Arbëri

Ngjashmëritë dhe dallimet mes Demaçit e Rugovës, sipas Shkëlzen Gashit

 

Publicisti Shkëlzen Gashi ka komentuar dy figurat historike të Kosovës, ish-të burgosurin politik Adem Demaç dhe ish-presidentin Ibrahim Rugova, duke treguar ngjashmëritë dhe dallimet që kishin mes vete.

Sipas Gashit, që ka shkruar biografinë e paautorizuar të Demaçit dhe synon që ta shkruajë edhe biografinë e Rugovës, të dy kanë qenë të ngjashëm në qëndrime deri pas Marrëveshjes së Dejtonit. Më pas, dallimet e tyre u rritën, veçanërisht në periudhën e luftës.