Arbëri

Escobar: Sanksionet, të rëndësishme për stabilitet në Ballkan, do të ketë të tjera

 

Sanksionet nuk janë mjeti kryesor i angazhimit amerikan në Ballkanin Perëndimor, por ato kanë efekt dhe do të ketë edhe të tjera në vazhdim, tha në një intervistë për Zërin e Amerikës në gjuhën serbe, Zëvendësmdihmës Sekretari i Shtetit dhe i Dërguari Special për Ballkanin, Gabriel Escobar.

I fundit që iu nënshtrua sanksioneve të SHBA-së, është përfaqësuesi serb në Presidencën e Bosnjë-Hercegovinës, Milorad Dodik. Ndaj tij, SHBA-ja vuri sanksione pasi po punon në pavarësimin e Republika Srpskas, përkatësisht në prishjen e Marrëveshjes së Daytonit që i dha fund luftës në Bosnjë më 1995.