Arbëri

Gjysma e kabinetit qeveritar të Maqedonisë së Veriut me shqiptarë

 

Kryeministri i ri i Maqedonisë së Veriut, Dimitar Kovaçevski, ka nisur sot detyrën e re. Ai ka marrë të hënën detyrën nga ish-kryeministri Zoran Zaev në një ceremoni, më pas ka bërë disa takime me zyrtarë të huajë dhe është pritur nga presidenti i vendit, Stevo Pendarovski.

Në takim me presidentin e vendit, Kovaçevski kishte gjithë kabinetin që u votua mbrëmë në Kuvend dhe ai përbëhet nga 10 shqiptarë apo fiks gjysma e anëtarëve nëse nuk llogaritet shefi i Qeverisë.