Arbëri

Dhjetë vjet negociata për procesin që s’dihet kur do të përfundojë

 

Janë mbushur 10 vjet prej kur Kosova kishte nisur dialogun për liberalizimin e vizave me Bashkimin Evropian dhe qytetarët e Kosovës ende mbesin të vetmit nga rajoni që nuk e gëzojnë mundësinë e udhëtimit në vendet e Schengenit pa viza.

Ndërkohë shtetasit e vendeve fqinje e gëzojnë këtë të drejtë për më shumë se 12 vjet. Krejt çka thonë në këtë moment në BE është se e kuptojnë rëndësinë që ka liberalizimi i vizave për qytetarët e Kosovës, porse çështja është në duart e Këshillit të BE-së.