Arbëri

Hovenier: Të arriturat e Kosovës një mrekulli, duhet ende punë

Foto: KOHA
 

Ambasadori i ri amerikan në Kosovë, Jeff Hovenier, ka thënë se Kosova ka arritur shumë në 13 vitet e shkurtra të pavarësisë, por se ka ende shumë punë për tu bërë.

Në një video prezantim të tij, të publikuar në faqet zyrtare të Ambasadës së SHBA-së në Kosovë, Hovenier,ka thënë se Kosova dhe historia e Kosovës nuk janë të panjohura për të, pasi ka qenë pjesëtar i delegacionit amerikan në Procesin e Rambujesë e po ashtu, në vitin 2006, ka qenë në ekipin e OKB-së, i udhëhequr nga i dërguari i posaçëm Marti Ahtisaari, që ishte përgjegjës për negociatat për statusin.