Arbëri

Kurti takohet me shefin e OSBE-së në Kosovë, diskutohet edhe për referendumin e Serbisë

 

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, të premten ka takuar shefin e misionit të OSBE-së në Kosovë, Michael Davenport, me të cilin është diskutuar për të drejtat e pakicave, sundim të ligjit, çështjet e sigurisë, qeverisja e ndër tjerash edhe për referendumin e Serbisë që s’u lejua të mbahej edhe në Kosovë ditë më parë.

Njoftimi nga Qeveria ka theksuar se në takim janë adresuar edhe zbatimi i Ligjit për Përdorimin e Gjuhëve Zyrtare dhe mbështetja për Zyrën e Komisionerit për Gjuhët si dhe gatishmëria e OSBE-së për të ndihmuar Zyrën e Kryeministrit dhe qeverinë në fushat me interes të përbashkët.