Arbëri

Rekord me 3.206 raste pozitive, fluks për testim e vaksinim

 

Në 24 orët e fundit Kosova ka shënuar rekord të infektuarish me koronavirus. Numri i madh i rasteve ka rritur edhe interesimin për vaksinim e testim, gjë që ka shkaktuar ngarkesë në këto institucione. Disa qytetarë kanë kërkuar përmirësim të kushteve dhe zvogëlim të ngarkesës, e Komuna e Prishtinës ka thënë se do të hapen qendra të reja të vaksinimit nëse ka mbingarkesë

Rekord rastesh është shënuar gjatë së shtunës në Kosovë, teksa 3 mijë e 206 qytetarë kanë rezultuar pozitivë me COVID-19. Krahas rritjes së numrit të infektimeve, ka vazhdar të rritet edhe shkalla e pozitivitetit, që ka arritur në 26.97 për qind.

Grupmosha me më së shumti të infektuar, sipas të dhënave të IKSHPK-së, është ajo prej 10 deri në 19 vjeç, me 1 mijë e 12 raste. Numri mund të jetë edhe më i lartë, pasi në barnatore nëpër Kosovë për çdo ditë ka blerës testesh rapide. Farmacistë në qendër të Prishtinës, që kanë folur në kushte anonimiteti, kanë thënë se prej 6 deri në 20 është numri i testeve rapide që i shesin brenda një ndërrimi të punës.