Arbëri

Dogana: SHBA-ja tregu kryesor eksportues i Kosovës

 

Drejtori i Doganës së Kosovës, Agron Llugaliu, theksoi që në vitin 2021, Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë bërë tashmë tregu kryesor eksportues i Kosovës. Ai takoi anëtarët e komiteteve të Odës Ekonomike Amerikane.

Llugaliu ka thënë se kohëve të fundit është vërejtur një interesim i madh nga ana e investitorëve të huaj për bashkëpunim me prodhuesit e Kosovës. Ai shtoi që dogana është ne dispozicion dhe e hapur për të gjitha kërkesat në mënyrë që investitorët të mos hasin në pengesa apo barriera në Kosovë, thuhet në komunikatë nga OEAK.