Arbëri

Rusia shpreson që rasti i Kosovës të mos përsëritet në Ukrainë

 

Ministri i Punëve të Jashtme i Rusisë, Sergei Lavrov, ka thënë se shteti i tij shpreson që në rajonin juglindor të Ukrainës, Donbas, të mos përsëritet rasti i Kosovës në vitin 1999 kur tërheqja e misionit të OSBE-së u bë sinjal për nisjen e bombardimeve të NATO-s ndaj Serbisë.

Në një konferencë të përbashkët me homologun polak, Zbigniew Rau, Lavrovi ka thënë se shpreson që shtetet që kanë dashur të tërhiqen nga Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim e Evropës të kenë arsye të vërteta e jo “të përsëritet përvoja e keqe e vitit 1999”.