Arbëri

Projektkodi Civil shqetëson bashkësitë fetare dhe komunitetin LGBTI

Foto: Alban Bujari \ KOHA
 

Udhëheqësit e katër bashkësive fetare në Kosovë kanë paralajmëruar se të mërkurën do të nënshkruajnë një deklaratë të përbashkët lidhur me Projektkodin Civil, që pritet të dalë të enjten para deputetëve të Kuvendit të Kosovës.

Pjesa e cila besohet se po kontestohet nga bashkësitë fetare është neni i cili i hapë rrugën hartimit të një ligji të veçantë për lejimin e “bashkësive civile” ndërmjet personave të gjinisë së njëjtë.