Arbëri

Parashikohet rritje e përgjithshme e çmimeve dhe e kriptovalutave

 

Rritje të çmimeve të shumicës së produkteve parashihet të ketë në periudhën në vijim, sipas ekspertit të tregjeve financiare, Emanuel Bajra, për shkak të pushtimit të Ukrainës nga Rusia dhe ndërmarrjes së sanksioneve nga Perëndimi ndaj Rusisë. Në emisionin “60 Minuta” në KTV, Bajra ka thënë se tash pritet edhe rritje e vlerës së kriptovalutave pasi ai treg do të shfrytëzohet nga oligarkët rusë për investime.

Sipas Bajrës, ngritja e nisur e çmimit të naftës do të ketë efekte zinxhirore edhe në ngritjen e çmimit të produkteve ushqimore. Një rritje të përgjithshme prej 1-2 për qind ai ka thënë se e pret brenda një muaji. Ai ka thënë se pasi që Ukraina ka qenë ndër shtetet prodhuese më të mëdha të miellit, pushtimi rus i Ukrainës do të bëjë të ketë ngritje të çmimeve edhe në këtë treg shumë shpejt.