Arbëri

Si po e justifikon Putini luftën në Ukrainë duke e përdorur Kosovën

 

Shumë përpara se tanket dhe trupat ruse të futeshin në Ukrainë, Vladimir Putini po përdorte shpërbërjen e përgjakshme të ish-Jugosllavisë në vitet 90’ për të ofruar gjoja justifikime për pushtimin e një vendi sovran evropian, shkruan AP.

Presidenti rus ka qenë veçanërisht i fokusuar në bombardimet e NATO-s ndaj Serbisë në vitin 1999 dhe pranimin e shpalljes së pavarësisë së Kosovës nga Perëndimi më 2008. Ai pretendon se të dyja krijuan një precedent të paligjshëm që shkatërroi ligjin dhe rendin ndërkombëtar, siç duket duke i dhënë atij tani një justifikim që ta pushtojë Ukrainën.