Arbëri

Numri i vogël i inspektorëve veterinarë ia vështirëson punën AUV-it

 

Zëdhënësi i Agjencia së Ushqimit dhe Veterinës, (AUV), Lamir Thaçi, deklaroi se ky institucion i ka vetëm dy inspektorë veterinarë në aspektin nacional, e në atë të komunave, nuk ka fare. Ai tha se ky është shumë numër i vogël për ta mbikëqyrur tërë situatën e produkteve me afat të skaduar që mbahen në depot e kompanive.

“Ne po mundohemi t’i mbështesim ata nga zyra qendrore. Nga regjionet ku kemi, jemi autoritet nacional, të transferojmë inspektorë nga Prishtina apo qendra të tjera. Kjo fabrikë është inspektuar nga inspektorë nga Prishtina”, tha ai.