Arbëri

Britania kthen vëmendjen kah Kosova: Një konflikt tjetër do të ishte shkatërrues

 

Deputetët e Parlamentit të Britanisë kanë diskutuar të mërkurën për ruajtjen e paqes dhe stabilitetit në Ballkanin Perëndimor me fillimin e luftës në Ukrainë. Ata kanë kritikuar Serbinë e cila nuk ka ndërmarrë sanksione ndëshkuese për Rusinë pas pushtimit të Ukrainës.

Wayne David ka folur për luftën në Bosnjë dhe atë në Kosovë, teksa e quajti shqetësuese situatën në Ballkanin Perëndimor pas luftës në Ukrainë. Ai theksoi se nuk do shumë që tensioni mes Kosovës dhe Serbisë mund të ngritët, për çka kërkoi vëmendjen e Britanisë mbi to.