Arbëri

Shumë ukrainas të penduar për largim po kthehen në vendlindje

 

Shumë qytetarë nga Ukraina që janë larguar nga vendlindja për shkak të pushtimit rus kanë vendosur të kthehen, ka raportuar të hënën e dërguara e posaçme e KOHËS për luftën e Ukrainës, gazetarja Saranda Ramaj. Në ditën kur arriti të hynte në territorin e Ukrainës, Ramaj ka shpjeguar rrugën që bëri nga Polonia në Lviv dhe rrëfimet që ka dëgjuar në ditën e ngarkuar. Kthimin shumë qytetarë po e bëjnë për të marrë familjarët që i kanë lënë, por shumë po kthehen sepse nuk mund të durojnë të rrinë jashtë shtetit të tyre.

Në një lidhje direkte për Interaktiv të KTV-së, Ramaj ka thënë se kalimi i kufijve ishte bërë më i lehtë pas këshillave të vullnetarëve. Këshilla ka qenë që kufiri të kalohet në këmbë për shkak të “lehtësirave kufitare”. Dhe këtë e ka bërë Ramaj që me pasaportë të Kosovës arriti të futej në territorin e shtetit që s’i njeh dokumentet e Kosovës.