Arbëri

QUINT-i: Vendimi i Kosovës për zgjedhjet e Serbisë minon aspiratat evropiane

 

Franca, Gjermania, Italia, Britania e Madhe dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë kritikuar ashpër Qeverinë e Kosovës për qëndrimin që të mos lejojë organizimin e zgjedhjeve të Serbisë brenda territorit të Kosovës. Në një reagim të përbashkët të mërkurën, shtetet e QUINT-it kanë thënë se ky vendim do të minojë aspiratat evropiane të Kosovës.

“E kuptojmë se është e drejtë e Qeverisë së Kosovës të vendosë nëse duhet apo jo të japë leje për organizimin e zgjedhjeve të një shteti tjetër. Përderisa e vlerësojmë gatishmërinë e Serbisë për të gjetur një zgjidhje, me zhgënjim të madh marrim shënim vendimin e Qeverisë së Kosovës për të refuzuar propozimin konstruktiv të prezantuar nga QUINT-i. Me këtë vendim, Qeveria e Kosovës ka dështuar të demonostrojë përkushtimin e saj ndaj parimit të mbrojtjes të së drejtave civile e politike të të gjithë qytetarëve, përfshirë atyre të grupeve minoritare. Një sjellje e këtillë nga Qeveria e Kosovës s’është në linjë me vlerat dhe parimet tona dhe i minon aspiratat e tyre evropiane”, thuhet në reagim të QUINT-it.