Arbëri

Ngec procesi i gradimeve, dosjet e diplomatëve nën llupën e ministres

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës (MPJD) nuk ia ka vënë ende pikën procesit të gradimit që kishte filluar prej shtatorit të vitit të kaluar. Kjo pavarësisht se Komisioni e ka përfunduar punën dhe raporti me rekomandime i ka shkuar në zyrë ministres Donika Gërvalla.

 

Në Ministrinë e Punëve të Jashtme janë ngritur shqetësime se ministrja Gërvalla në mënyrë selektive po i nënshkruan vendimet për ngritjen në gradë të disa diplomatëve, derisa shumë të tjerë ende nuk kanë marrë përgjigje, pas shpalljes së shtatorit të vitit të kaluar. Në Ministri kanë thënë se nuk është finalizuar procesi dhe nuk kanë treguar arsyet e vonesave në kthimin e përgjigjeve për diplomatët

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës (MPJD) nuk ia ka vënë ende pikën procesit të gradimit që kishte filluar prej shtatorit të vitit të kaluar. Kjo pavarësisht se Komisioni e ka përfunduar punën dhe raporti me rekomandime i ka shkuar në zyrë ministres Donika Gërvalla.

Pa u mbyllur ky proces, sekretari i MPJD-së ka dërguar thirrje për shprehje të interesit për misione diplomatike. Burime brenda Ministrisë kanë thënë se disa vendime tashmë janë marrë.