Arbëri

Shqipëria e para në rajon për numrin e lartë të të burgosurve

 

Shqipëria numëron 162.4 të burgosur për 100 mijë banorë, shifër kjo më e larta në rajon. Sipas statistikave të Këshilli i Evropës që flasin për 49 vende, Shqipëria është ndër të parat në rajon edhe për përqindjen e femrave të burgosura, por është vendi i dytë në Evropë me përqindjen më të ulët të femrave të dënuara. Një statistikë tjetër tregon se shqiptarët janë grupi më i madh i të huajve në burgjet angleze, çfarë ka bërë që Mbretëria e Bashkuar të shprehë gatishmëri që ta ndërtojë një burg në Shqipëri, me qëllim transferimin e tyre

Shqipëria është ndër vendet e para në Evropë dhe e para në rajon për numrin më të lartë të të burgosurve në raport me popullsinë, tregojnë statistikat e publikuara nga Këshilli i Evropës (KiE).

Mesatarja evropiane për këtë tregues është 116.1 të burgosur për 100 mijë banorë, e Shqipëria numëron 162.4 të burgosur për 100 mijë banorë. Pas këtij shteti, në nivel rajoni renditet Serbia me 153.4 të burgosur për 100 mijë banorë.