Arbëri

Lajçak: Ukraina para Ballkanit Perëndimor në BE

Lajçaku kërkon takim të ri Kosovë-Serbi
 

I dërguari i BE-së për procesin e dialogut Kosovë-Serbi dhe rajonin e Ballkanit Perëndimor, Miroslav Lajçak, ka thënë se lufta në Ukrainë ka ndryshuar mënyrën e të menduarit të BE-së sa i përket zgjerimit në aspektin pozitiv, sepse agresioni rus në Ukrainë sipas tij, e ka bërë zgjerimin sërish çështje politike.

Në Forumin BE-ja dhe Ballkani, Lajçaku ka thënë se Ballkani Perëndimor duhet të jetë me BE-në në këtë kohë të vështirë.