Arbëri

Ambasadori gjerman: Ballkani Perëndimor në BE është përgjigjja më e mirë për Rusinë

 

Ambasadori gjerman në Kosovë, Jorn Rohde, ka thënë se integrimi i Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Evropian është përgjigjja më e mirë që mund t’i jepet Rusisë për përpjekjet e saj për destabilizimin e rajonit.

Ai e ka mbështetur deklaratën e ndihmëssekretares amerikane për Byronë e Çështjeve Evropiane dhe Euroaziatike, Karin Donfried, se Kosova dhe Serbia duhet të riangazhohen urgjent në dialog.