Arbëri

Abrashi për mosshkarkimin e Berishajt: Standard i dyfishtë i pushtetit

 

Hulumtuesi i politikës së jashtme, Emir Abrashi, ka akuzuar për standarde të dyfishta pushtetin aktual, pasi nuk mori masa ndaj ambasadorit të Kosovës në Kroaci, Martin Berishaj, pas implikimit në një skandal financiar në Slloveni.

Emri i Berishajt është krahas kryetarit të partisë Lëvizja për Liri në Slloveni, Robert Golob, që i ka fituar zgjedhjet. Sipas Planet TV, politikani slloven është duke u hetuar ndërkombëtarisht për disa transaksione që i ka dërguar nga një degë serbe e furnizuesit energjetik slloven GEN-I, te kompania e ambasadorit kosovar MB Consulting. Mbështetur në këtë raportim, kompania e Berishajt i ka marrë 600 mijë euro, të cilat gradualisht i ka nxjerrë në para të gatshme e që dyshohet se ia ka kthyer Golobit, që ky pastaj t’i investojë në një nga fondet italiane që u siguron përdoruesve anonimitet. Vetë Berishaj i ka mohuar këto akuza dhe ka paralajmëruar padi ndaj mediumit slloven, ndërsa krerët e shtetit i kanë dalë në mbrojtje.