Arbëri

Kamera të shumta sigurie nëpër objekte banesore, AIP-ja pranon 10 ankesa

Kamerat - vëzhgimi - Ligji për Privatësi
 

Deri më tani, 10 qytetarë kanë paraqitur ankesa rreth vendosjes së kamerave nëpër ndërtesa të banimit tek Agjencia për Informim dhe Privatësi, e cila e ka në mandat mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit për Mbrojtjen e të Dhënave Personale. Në arsyetimet e vendimeve, agjencia ka listuar si shkelje mosmarrjen e pëlqimit për vëzhgim nga banorët

Banesa të shumta kolektive në kryeqytet kanë të vendosura kamera të sigurisë, porse banorët në shumicën prej tyre nuk e kanë perceptuar si të cenuar privatësinë, duke e justifikuar si të arsyeshme vendosjen e pajisjeve të vëzhgimit për shkakun e sigurisë.

Besim Zeqiri, banor i lagjes “Bregu i Diellit” në Prishtinë, ka thënë se i mban mend kamerat prej kur ishte vendosur në lagje rreth katër vjet më parë. Arsyet e vendosjes së kamerave, sipas komshinjve të tij, kanë të bëjnë me sigurinë e pronave të tyre.