Arbëri

Ndryshimet klimatike që i rrezikojnë edhe burimet e ushqimit, pasoja në Kosovë

 

“Burimet ushqimore, krahas luftës në Ukrainë, po rrezikohen edhe nga ndryshimet klimatike” - ka qenë njëri prej konstatimeve në konferencën arabo-evropiane, që nisi punimet në Prishtinë. Në konferencën që e trajton ndikimin e ndryshimeve klimatike po merr pjesë edhe Unioni Arab për Zhvillim të Qëndrueshëm dhe Mjedis

Krizë të kësaj epoke i ka cilësuar ndryshimet klimatike drejtori i Akademisë Diplomatike të Kosovës, Beqir Ismaili, të shtunën në hapje të Konferencës Ndërkombëtare Arabo-Evropiane në Kosovë – “Ndikimi i ndryshimeve Klimatike në degradimin e tokës”.

Rreziku që i kanoset sigurisë mbarëbotërore të ushqimit dhe burimeve të ujit është gjetur te shkaku i ndryshimeve klimatike. Pjesëmarrës në konferencën që trajton ndikimin e këtyre ndryshimeve në degradimin janë kanë qenë edhe përfaqësues të Unionit Arab për Zhvillim të Qëndrueshëm.