Arbëri

Gjermania e Franca të ndara për aplikimin e Kosovës në Këshill të Evropës

 

Gjermania, ndryshe nga Franca, ka garantuar mbështetjen për Kosovën për anëtarësim në Këshill të Evropës. Këtë e konfirmoi i dërguari i Gjermanisë për Ballkanin Perëndimor, Manuel Sarrazin, në një konferencë për shtyp të premten në Prishtinë, pas takimit me ministren e Jashtme, Donika Gërvalla.

“Ne e njohim Kosovën si shtet të pavarur. Ne do ta mbështesim anëtarësimin e Kosovës në të gjitha institucionet evropiane. Ne jemi pro dhe do ta mbështesim me të gjitha kapacitetet tona aplikimin për anëtarësim të Kosovës në Këshill të Evropës. Shpresojmë të kontribuojmë në këtë proces”, ka thënë Sarrazin.