Arbëri

Tenderë për angazhim ekspertësh për “fusha sekrete”

 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Është bërë trend që së fundmi institucionet të hapin tenderë për angazhim të ekspertëve e konsulentëve. Ndonëse ky veprim është i ligjshëm, në tenderë nuk tregohet fusha specifike e ekspertizës së tyre. Angazhimi i tyre, sipas shoqërisë civile, nuk duhet të bëhet pa pasur mungesë specifike të ekspertizës në institucion. Sipas tyre, kjo nuk duhet bërë për sa kohë që punët që duhen kryer janë përshkrim i punës së zyrtarëve, që institucioni i ka të punësuar me kontrata të rregullta

Autoriteti i Aviacionit Civil ka hapur tender për dy ekspertë.

Gara është e hapur për një konsulent për përpilim raportesh, si dhe një tjetër për Aviacion Civil.