Arbëri

Prej një dekade s’është jetësuar marrëveshja Kosovë-Shqipëri për abetare unike

 

Janë mbushur dhjetë vjet nga nisma për një abetare të përbashkët të të gjitha shkollave ku mësohet shqip në rajon. Por edhe sivjet festa e abetares është shënuar me premtimin se unifikimi i abc-së do të ndodhë së shpejti.

“Nga shtatori, fëmijët shqiptarë do të kenë në duar abetaren e re të përbashkët Kosovë-Shqipëri, e cila do të jetë unike dhe cilësore. Pra po kujdesemi që takimi i parë me librin shkollor i fëmijëve tanë të jetë i këndshëm”, tha ministrja e Arsimit të Kosovës, Arbërie Nagavci.