Arbëri

Morina: S’ka mjaftueshëm mjekë familjarë për të mbuluar shërbimet

Dita Ndërkombëtare e Mjekut Familjar, udhëheqësja e divizionit për shërbimin parësor në kuadër të MSH-së, Albana Morina, maj 2022
 

Doktoresha Albana Morina, e cila është udhëheqëse e divizionit për kujdes parësor në kuadër të Ministrisë së Shëndetësisë, ka thënë se në Kosovë nuk ka numër të mjaftueshëm të mjekëve familjarë për të mbuluar shërbimet ndaj popullatës.

E ftuar në emisionin 60 Minuta të KTV-së, Morina në Ditën Ndërkombëtare të Mjekut Familjar ka thënë se përjashtuar rastet emergjente, mjeku familjar ofron shërbime gjithëpërfshirëse, më lehtë të qasshme dhe me kosto më efektive, ndërsa ka shtuar se është obligim ligjor që secili pacient ta përzgjedhë mjekun familjar në mënyrë që të orientohen për shërbime në mjekësi familjare.