Arbëri

Tre vjet në pritje të ripërtëritjes së dokumenteve të Kosovës

Problemet me të cilat ballafaqohen mërgimtarët për t’u pajisur me dokumente nëpër ambasadat e Kosovës janë të shumta. Njëri prej mërgimtarëve, me banim në Londër, është ankuar se tash e tre vjet nuk po arrin që të vazhdojë vlefshmërinë e pasaportës dhe të dokumenteve të tjera. Për rastin ai i ka njoftuar të gjitha institucionet, përfshirë Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, porse sqarime ka thënë se nuk ka marrë

 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Problemet me të cilat ballafaqohen mërgimtarët për t’u pajisur me dokumente nëpër ambasadat e Kosovës janë të shumta. Njëri prej mërgimtarëve, me banim në Londër, është ankuar se tash e tre vjet nuk po arrin që të vazhdojë vlefshmërinë e pasaportës dhe të dokumenteve të tjera. Për rastin ai i ka njoftuar të gjitha institucionet, përfshirë Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, porse sqarime ka thënë se nuk ka marrë

Janë mbushur tre vjet që kur një mërgimtar nga Anglia ka aplikuar për ripërtëritjen e dokumenteve të Kosovës nëpërmjet Ambasadës së Kosovës, porse nuk ka marrë përgjigje.

Xhemajl Bytyqi, i cili jeton në Londër, është ankuar se tash e tre vjet gruaja e tij, Vlora Bytyqi, nuk po mund ta vazhdojë vlefshmërinë e pasaportës së saj të Kosovës. Ai ka thënë se për rastin i ka njoftuar të gjitha institucionet, përfshirë Zyrën e kryeministrit, porse deri tash nuk i është bërë zgjidhje.