Arbëri

Komprometohet procesi i arbitrazhit ku Telekomit i kërkohen 10 milionë euro

Telekomi i Kosovës ka kërkuar ndërprerjen e procedurës pranë Tribunalit të Përhershëm të Arbitrazhit shkaku i dyshimeve për dallavere, për të cilat kishte raportuar KOHA.

 

Dyshimi për keqpërdorimin e 160 mijë eurove nga Oda Ekonomike e Kosovës, rast për të cilin kishte raportuar KOHA, ka bërë që Telekomi i Kosovës të kërkojë pezullimin e procedurës pranë Tribunalit të Përhershëm të Arbitrazhit, që vepron në kuadër të Odës. KOHA ka siguruar dëshmitë dhe transaksionet që konfirmojnë parregullsitë mes kompanisë paditëse, e cila në Arbitrazh i kërkon 10 milionë euro, dhe Odës Ekonomike, në kuadër të së cilës funksionon Arbitrazhi. Rasti ka kaluar edhe në Prokurori

Telekomi i Kosovës ka kërkuar ndërprerjen e procedurës pranë Tribunalit të Përhershëm të Arbitrazhit shkaku i dyshimeve për dallavere, për të cilat kishte raportuar KOHA.

Është 10 milionë euro shuma që kompania me prejardhje amerikane “Intercom Joint Ventures” i kërkon nëpërmjet Arbitrazhit, për shkak të pretendimeve se Telekomi nuk ka paguar për shërbimet e kontraktuara. Por e njëjta kompani pandehet se është bërë pjesë e skemës së transaksioneve të dyshimta. Pasi ishin avulluar rreth 160 mijë euro nga llogaria e Tribunalit të dedikuara për palët ndërgjygjëse, kompania paditëse dyshohet se e ka deponuar shumën e njëjtë të mjeteve në xhirollogarinë e Odës Ekonomike, pa e treguar dërguesin.