Arbëri

Bislimi: Tema e Asociacionit po fryhet artificialisht, është vetëm njëra nga marrëveshjet

Besnik Bislimi duke raportuar ne Komisionin Parlamentar per Politike te Jashtme
Foto: Driton Paçarada\KOHA
 

“BE-ja thotë se duhet të zbatohen të gjitha marrëveshjet dhe të njëjtën kohë thotë se lista më e gjatë për moszbatimin e marrëveshjeve është nga ana e Serbisë. 33 marrëveshje janë në Bruksel, rangimi bëhet me alfabet, por jo nga aspekti i rëndësisë. Asociacioni është vetëm një nga 33 marrëveshjet. Kush thotë që është më i rëndësishëm ka diçka në ndërdije”, ka thënë zëvendëskryeministri për dialogun, Besnik Bislimi, gjatë raportimit në Komisionin parlamentar për punë të jashtme

Marrëveshja për Asociacionin e komunave me shumicë serbe, për të cilin insiston Serbia, nuk është më shumë e rëndësishme se marrëveshjet e arritura deri tani në dialogun Kosovë-Serbi. Kështu ka thënë zëvendëskryeministri për dialogun, Besnik Bislimi, gjatë raportimit për ecurinë e deritashme të negociatave në Bruksel. Sipas tij, zhurma për Asociacionin është artificiale teksa ka transmetuar edhe qëndrimin e BE-së rreth kësaj çështjeje.

“BE-ja thotë se duhet të zbatohen të gjitha marrëveshjet dhe të njëjtën kohë thotë se lista më e gjatë për moszbatimin e marrëveshjeve është nga ana e Serbisë. 33 marrëveshje janë në Bruksel, rangimi bëhet me alfabet, por jo nga aspekti i rëndësisë. Asociacioni është vetëm një nga 33 marrëveshjet. Kush thotë që është më i rëndësishëm ka diçka në ndërdije”, ka thënë Bislimi para anëtarëve të Komisionit parlamentar për punë të jashtme.