Arbëri

Vlerësohet lart roli që Kuvendi i Junikut ka në pavarësinë e Shqipërisë

Vjosa Osmani - Kuvendi i Junikut 110 vjetori
 

Në manifestimin për shënimin e 110-vjetorit të ngjarjes që i ka paraprirë shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë, kanë marrë pjesë presidentja Vjosa Osmani dhe homologu i saj nga Shqipëria, Ilir Meta. Ata kanë vlerësuar se Kuvendi i Junikut ka luajtur rol të jashtëzakonshëm në bashkërendimin e përpjekjeve të popullit shqiptar për organizim dhe kryengritje të armatosur

Përvjetori i 110-të i Kuvendit të Junikut ka bërë bashkë në një manifestim presidenten e Kosovës, Vjosa Osmani, dhe homologun e saj të Shqipërisë, Ilir Meta.

Në shënimin e këtij përvjetori, presidentët e të dyja vendeve e kanë vlerësuar Kuvendin e Junikut, si platformën më të pastër politike, ushtarake e kombëtare për çlirim të trojeve shqiptare.