Arbëri

“Nga një çajtore në Prishtinë, në një kazermë afër Tiranës: kështu hyri në Kosovë grupi i parë i armatosur nga Shqipëria”

 

Në vjeshtën e vitit 1991, një grup patriotësh nga Kosova morën avionin nga Shkupi në Zürich, pastaj vajtën në Trieste dhe nga atje me anije në Durrës. U vendosën në fshatin Surrel afër Tiranës, ku u përgatitën për të luftuar për çlirimin e Kosovës. Njëri nga pjesëmarrësit e këtij aksioni, Faton Gajtani, i cili jeton në Gjermani, kujton atë periudhë tri dekada më vonë.

Si e kujton kohën kur je bërë pjesë e organizimit ushtarak për të shkuar në Shqipëri?