Arbëri

Institucionet nisin përgatitjet për t’u përballur me linë e majmunit

Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Asnjë rast i dyshimtë për linë e majmunit nuk është regjistruar në Kosovë deri tash, ka konfirmuar zëvendësministrja e Shëndetësisë, Dafina Gexha-Bunjaku. Megjithatë, institucionet kanë paralajmëruar se kanë nisur përgatitjet për përballje të mundshme me infeksionin.

Gexha-Bunjaku dhe drejtori i Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës, Naser Ramadani, kanë thënë se Kosova po monitoron masat që po ndërmarrin shtetet tjera që po përballem me këtë infeksion.