Arbëri

Hyland konsideron se zhvillimi ekonomik është qenësor për të ardhmen e Kosovës

 

Autoritetet komunale të Prizrenit të mërkurën kanë vlerësuar angazhimin e Christopher Hyland, bashkëpunëtor i ish-presidentit amerikan, Bill Clinton, për Pavarësinë e Kosovës dhe shtetndërtimin e saj. Vizita e Hylandit në Prizren është realizuar në kuadër të Mbledhjes Botërore të Kryesisë së Rrjetit të Bizneseve të Diasporës Shqiptare, me ç’rast është theksuar se këto biznese po i shqyrtojnë nevojat e Kosovës për investime nga jashtë.

Ndërkaq vetë Hylandi ka theksuar se zhvillimi ekonomik është qenësor për të ardhmen e Kosovës dhe se ky duhet të jetë fokusi i vendimmarrësve.