Arbëri

Kryeministri e quan të frytshëm turin në SHBA, për të cilin u kritikua në Kosovë

 

“Kemi kërkuar mbështetjen për programin e Partneritetit për Paqe në NATO që paraqet hapin e parë tejet të rëndësishëm për anëtarësim në NATO. Kemi biseduar për mundësitë që të na ndihmojnë për anëtarësim në Këshillin e Evropës ku tashmë kemi aplikuar. Aty kemi disa shtete, të cilat kanë statusin e vëzhguesit, përveç shteteve anëtare, e në mesin e të cilave duhet theksuar Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Dhe gjithashtu kemi diskutuar edhe për synimin e Kosovës që të aplikojë për anëtarësim në Bashkimin Evropian”, ka thënë kryeministri Kurti, pas kthimit në Prishtinë

Kryeministri Albin Kurti e ka cilësuar të frytshme vizitën 18-ditëshe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA), edhe pse nuk ka realizuar takime të nivelit të lartë në Shtëpinë e Bardhë dhe as në Departamentin e Shtetit.

Pas pjesëmarrjes në një forum të bizneseve të diasporës, të premten – një ditë pas kthimit në Kosovë – Kurti ka folur për dy qëllimet e vizitës në SHBA.