Arbëri

Prindi thirrje ministrisë: Ose bëni zgjidhje, ose fëmijët na kthehen në arkivole

 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

“Ne kemi mbetur në mes të rrugës, jemi lodhë, ma s’po kemi me ble prapë. Ka pacientë qe 4 muaj nuk ia kanë dhënë ilaçin...”, është thirrja plot frikë e shqetësim, që prindi i një fëmije që po trajtohej në Turqi, ia ka drejtuar Ministrisë së Shëndetësisë në Kosovë, nëpërmjet e-mailit, përmbajtjen e së cilës e disponon KOHA. Drama të tilla gjatë trajtimit në spitale, ku kërcënohen me mosdhënie të ilaçeve dhe me largim nga spitali thonë se kanë përjetuar edhe të tjerë pacientë e familjarë të tyre, e për të cilat janë në dijeni Ministria e Shëndetësisë dhe Fondi për Sigurime Shëndetësore

Refuzim trajtimi e deri te kërcënimet me largim prej spitali dyshohet se kanë përjetuar pacientët me sëmundje të rënda dhe familjarët e tyre gjatë qëndrimit në disa nga spitalet private të Turqisë. Këto dhe të tjera drama jetësore ata i kanë zbuluar në komunikimet me institucionet e Kosovës dhe në dëshmitë të cilat i ka siguruar KOHA gjatë hulumtimit disamujor.

“Ne kemi mbetur në mes të rrugës, jemi lodhë, ma s’po kemi me ble prapë. Ka pacientë që 4 muaj nuk ia kanë dhënë ilaçin...”, është thirrja plot shqetësim që prindi i një fëmije që po trajtohej në Turqi, ia ka drejtuar Ministrisë së Shëndetësisë në Kosovë.