Arbëri

Escobar: Ideja e një Evrope të lirë dhe në paqe, nuk është e plotë pa Ballkanin Perëndimor

FOTO: VOA
 

I dërguari i posaçëm i Shteteve të Bashkuara për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar, ka thënë se ideja e një Evrope të lirë dhe në paqe nuk është e plotë pa Ballkanin Perëndimor.

Në një intervistë për Zërin e Amerikës në Maqedoni pas “Dialogut Strategjik SHBA-Maqedonia e Veriut”, Escobar shprehu mbështetjen amerikane për fillimin e konferencave ndërqeveritare me Bashkimin Evropian për Shkupin dhe Tiranën. Ai shtoi se shpreson që të tejkalohet me kompromis bllokimi që ka paraqitur Bullgaria.