Arbëri

Hetohet transplantimi i dyshimtë i veshkës në Zagreb nga një dhurues kosovar për një kroat

Foto: Ilustrim
 

Mediat në Kroaci kanë ngritur dyshimin se dy raste të transplantimit të organeve në spitalin “Rebro” në vitin 2019 kanë mundur të jenw raste të trafikimit të organeve.

Dyshimi ka lindur pasi dhurues të veshkës ishin një shtetas i Kosovës dhe një shtetas i Serbisë, ndërsa pacientët, të cilëve iu transplantua veshka ishin shtetas të Kroacisë.