Arbëri

Spitalet private përfituan qindra e mijëra euro nga mosservisimi i aparatit në QKUK me kosto 28 mijë euro

 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Dështimi i Klinikës së Ortopedisë për të ofruar shërbime për pacientë u ka sjell qindra mijëra euro përfitime financiare spitaleve private në Kosovë. KOHA gjatë hulumtimit të Programit për Trajtim Jashtë Institucioneve Publike ka gjetur të dhëna që tregojnë se diagnoza më e shpeshtë e përshkruar për trajtim jashtë QKUK-së është patologjia Ruptura ACL, ndërsa arsyet që përmenden në fletëreferime janë mungesa e materialit dhe defekti në aparaturë, servisimi i të cilit kapte vlerën e 28 mijë eurove

Klinika e Ortopedisë në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës në katër vjetët e fundit e ka marrë epitetin e kampiones për më së shumti pacientë të referuar në spitalet private. Përfitues i dështimit për të ofruar shërbimet në këtë klinikë janë kryesisht dy spitale private në Kosovë.

KOHA gjatë hulumtimit të Programit për Trajtim Jashtë institucioneve Publike ka analizuar të gjitha referimet e QKUK-së. Sipas gjetjeve të hulumtimit, diagnoza më e shpeshtë është patologjia Ruptura ACL, ndërsa arsyet që përmenden në fletëreferime janë defekti në aparat dhe mungesa e materialit.