Arbëri

Asociacioni i Komunave: MAPL-ja ndërhyri në kompetencat e Komunës për “Sunny Hillin”

 

Asociacioni i Komunave të Kosovës ka fajësuar Ministrinë e Administrimit të Pushtetit Lokal për zhvendosjen e festivalit “Sunny Hill” nga Prishtina në Tiranë. Sipas AKK-së, MAPL-ja ka ndërhyrë në kompetencat dhe autonominë lokale të komunave të cilat janë të përcaktuara me ligjet në fuqi.

“Sunny Hill” nuk do të organizohet në Prishtinë sivjet. Ky festival do të zhvendoset në Tiranë. Organizatorët kanë fajësuar institucionet e shtetit për dështimin e organizimit në Kosovë. Në njoftimin zyrtar të Festivalit të martën është thënë se zhvendosja në Tiranë është bërë për shkak të vonesave për përgjigje nga autoritetet për dhënien e lejes së pronës për shfrytëzim.